Bæredygtig Business

Som projektleder for Lifestyle & Design Cluster har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med mange spændende projekter. I 2016 og 2017 bidrog jeg til udvikling af og undervisning i rådgiverforløbet Bæredygtig Business. På fire 2-dags internatophold gennemgik 26, allerede meget dygtige, rådgivere et challenge baseret udviklingsforløb, hvor de igennem oplæg og tværfaglige co-designforløb blev styrket i at rådgive i grøn omstilling. Det tværfagligt teamarbejde havde virksomhedsudfordringer som omdrejningspunkt og gav anledning til et 360 graders tjek af de deltagende virksomhedens muligheder. Efterfølgende blev der peget på løsningsforslag som virksomhederne tog med sig hjem til videre inspiration og overvejelse.

De frembragt løsninger var en syntetisering af de forskellige rådgivers kompetencer og hermed blev det igen understreget at Grøn Omstilling og Bæredygtige løsninger ikke leveres af et enkelt menneske, en enkel branche eller faglighed, men frembringes ved at samskabe på tværs af siloer og fagskel. Det er ikke en let opgave ! og set med mine øjne er vi i starten af en ny måde at arbejde. Derfor var det også en fornøjelse at opleve de deltagende rådgivere kaste sig ud i det ‘øvelse – skabe brugbare resultater og efterfølgende skabe netværk og finde allierede til senere samarbejde.Erfaringerne fra projektet omkringfordrer samarbejde på tværs af brancher, fagligheder, værdikæder, partnerskaber, samarbejdsprofiler m.m. kan forhåbentligt inspirere andre rådgivere og virksomheder til at igangsætte aktiviteter inden for grøn omstilling eller andre strategiske. Med det håb er der udformet et Inspirations Katalog – som kan hentes her.

På nederste foto ses projektleder Joan Knudsen, LDC og Jørgen Rasmussen, Senior Konsulent, samt deltagere på afslutningskonferencen i Århus.

Leave a Comment

Filed under Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *