Konferencer

I de sidste måneder af 2012 var jeg til flere spændende minikonferencer med forskellige aspekter af bæredygtighed. Hos Dansk Design Center vil den nye direktør Nille Juul-Sørensen skabe tiltrængt forandring og har godt gang i en oplagt ny profil for DDC med vigtige nye arbejdsmål og masser af bæredygtighed på dagsordnen. Mantraet er kobling af Design, Forskning og Erhverv som mødes i feltet omkring udvikling af nye bæredygtige produkter, som repræsenterer et kæmpestort forretningspotentiale. Godt valg Nille!

Jeg deltog i to konferencer under samme paraply afholdt hos DDC, hvor minikonferencen om Cirkulær Økonomi havde besøg af Ken Webster, Head of Innovation hos Ellen MacArthur Foundation, som fortalte om modeller og muligheder i Cirkulær Økonomi baseret på en rapport af Mckinsey & Company.

Han blev efterfulgt af Miljøminister Ida Auken,  der fortalte om regeringens Ressourcestrategi og her gav billeder på, hvordan tal og modeller om Cirkulær Økonomi kan skabe muligheder og udfordringer ved en implementering.

D. 2 nov. var overskriften: Mod et affaldsløst samfund? Hvor værten var Anders Eldrup, formand for Copenhagen Cleantech Cluster (CCC) , som fortalte om plastens vej fra vugge til grav – fra råmateriale til forbrænding eller genanvendelse – i Europa og i Danmark. Og som det fremgår af billedet herunder, så er der masser af plads til forbedring! Teknologisk Institut havde et indslag hvor de beskrev ‘state of the art’ omkring plastsortering, uddybede muligheder og udfordringer med plastsorteringsmaskiner. Til sidst blev der præsenteret ny research omkring husholdingsaffalds og konferencens deltagere udviklede nye ideer til plast genanvendelses projekter, som blev fremlagt til aller sidst på konferencen.

CCC plastens vej i DK

Udover disse to spændende eftermiddage var jeg den 3o. nov. inviteret til at deltage i IDEworkshop om digital dialog hos Miljøministeriet. Det forgik på Orloffs Museet og var et intenst og moderne bud på en kort vej til ideer, der kan skabe forandring og udvikling af bæredygtighed. Selv præsenterede jeg stærkt inspirerede af den amerikanske GOODguide – en ligende PrivatForbrugerGuide, der er tænkt som en nyttig assistent til at finde rundt i miljø, sundhed, etik og personlige værdier forbundet med varer købt på nettet og i butikker. Herunder fotos fra prototype gennemsyn og et snapshot af dagens kyndige dirigent Nadja Pass (th) sammen med undetegnede.

præ.

Nadja og moi

Leave a Comment

Filed under Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *