PRODUCTs

Her følger et udvalg af kommercielle produkter designet til massemarked.

Gummivasen er designet i 2004 til MENU.as. Jeg var inspireret af den dygtige, danske designer Ole Jensens geniale opvaskebalje, som åbnede producenternes og forbrugerenes øjne for at gummi materialet kan anvendes til ‘home’ produkter.

Min ide med vasen er, at den klassiske form leder én til at tro, at vasen er lavet af et hårdt/fast materiale. Den forventning resulterer i en overraskende taktik oplevelse, hvis man så får vasen i hænderne og der oplever, at den faktisk er blød. Desuden giver gummimaterialet mulighed for, at man kan ændre vasens form, idet man kan  krænge halsen ned i vasen, hvilket giver en næsten kuglerund form, som f.eks. passer godt til en rokokobuket. Vasen fås i to størrelser.

Siden første kollektion kom på gaden er vasen kommet i et væld af farver, både sarte og knallede pangfarver. De bedst sælgende er dog stadig den sorte og den røde. Og vasen sælges i dag over hele verden i et utal af butikker og på museer, fra MoMA i NYC til SimpelLife i Shanghai.

Vasen bliver produceret på en fabrik i Sydkina. Den bliver støbt ved at varmt, flydende gummi sprøjtes ind i en todelt metalform, på få sekunder flyder gummiet ud i formen, hvorefter den åbner og med et ‘pust’ frigøres vasen af formen og tages ud. Eneste efterbearbejdning er afskæring af en lille ‘indløbs gummitab’ fra støbeformen i bunden af vasen. Hele processener en super simpel, og efter en kort afkøling er vasen klar til at komme i æske og sendt ud i verden.

TUMLINGERNE

Mit første MENU produkt fra 2003. Jeg havde læst en artikel, der beskrev en analyse af indholdet af flagesalt i åbne kar, som dengang var havnet på rigtigt mange cool cafeborde med sit eksklusive løft af saltet. Det var ulækker læsning! Fordi det viste sig, at der i saltet var en blanding af urinrester og et utal af bakterier, som man må antage var havnet der, fordi folk ikke vasker hænder efter toiletbesøg, og ikke tænker særligt meget over, hvad de har brugt deres hænder til – inden de langer ud efter lidt salt til maden. Dengang fandtes der ingen saltdispenser, hvor flagesalt og groft pepper kunne komme ud af hullerne. Det besluttede jeg derfor straks at designe.

Det lille kuvertsæt kom først

MEGA tumlingen kom til senere, og den fåes med forskellige hulformer, som kan bruges til salt, pepper, sukker, kakaodrys eller en version med låg, som f.eks. er god til parmasan ost.

WELLNESS SERIE

AROMALAMPE, OPBEVARING og HÅNDVÆGTE

Til opvarmning af aromatiske olier og kongerøgelse.

Hvorfor ikke kombinerer noget praktisk med noget smukt? Så når du sidder og arbejder foran computeren og har brug for en pause. Så gør noget fysisk, fordi det flytter fokus og giver et øjebliks afstand til arbejdet. Grib Dumbells, 1 kg pr del, de venter bare på et løft.

Livet består af – Handling – Refleksion – Pause

Se her en Wunderbar tysk forklaring på produktet …

Unknown

Væglampe for B-sweden.

Herunder 3 FairTrade Designers produkter udviklet i samarbejde med mine to kollegaer; Pil Bredahl og Liselotte Risell. Puderne kommer fra projektet Threads og Yunnan og produceres i den sydkinesiske province Yunnan. Træskålen er fra Ghanas første bæredygtige træproducent og stenskålen er fra Zimbabwe.

3 forskelligeWORM til julPot.L

Se små film fra opstarts og workshopbesøg hos de tre forskellige projekter:

Kina: http://www.youtube.com/watch?v=79LVEUdK7Ig

Ghana: http://www.youtube.com/watch?v=bnMDa3hyiDE

Zimbabwe: http://www.youtube.com/watch?v=SCu5_akD1Dg

6 Responses to PRODUCTs

  1. Det er virkelig godt set med især gummivasen og Tumlingerne.

  2. Don Poulsen

    like your stuff….

  3. Sophia

    Hej
    Jeg ved ikke, om du stadig bruger denne website. Jeg har fået dine salt og peber tumlinger i gave, men kan ikke finde ud af at åbne dem i bunden. Jeg kan simpelthen ikke gennemskue. Kan du – eller tilfældige forbipasserende – hjælpe mig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *