BE A WEAR

Be A Wear er en interessant tøjbutik, der ligger på Nørrebrogade 5. De to partnere, der står bag butikken, har en udtalt ambition om at blive Europas største butik, der sælger bæredygtigt tøj! Personligt synes jeg, det er super sejt. Særligt i en tid hvor mange modebrands og-butikker fortsat virker ligeglade med konsekvenserne af deres business. Modeindustrien er på verdensplan den 2. mest forurenende efter olieindustien. Det skriger på forandring. Nye materialer, fordi alt for meget tøj indeholder giftige kemikalier. Fair produktionsvilkår for dem der producerer vores tøj, fordi de skal betales en rimelig løn for deres arbejde og fordi det skal forgå under ordentlige og sikre forhold. Og så er der elefanten i rummet: forbruget. Dit og mit forbrug af tøj. Hvor meget tøj har du i dit skab, som du ikke bruger? Hvor meget tøj har man overhovedet brug for? Tjek fx. The Minimalists og kom i gang med at overveje om du overforbruger, for så er det tid til at kigge i spejlet, det er nemlig dit ansvar.

Be A Wear er gået all-in som forhandler af brands, der går den grønne vej. Udover tøj  til både kvinder, mand og lidt til babyer forhandler de også solbriller og et lille udvalg af sæber og chokolade. Og det er vist kun begyndelsen for nu er de også gået igang med at indrette kælderen …

De seje butiksejere har med hjerteblod og egne midler startet butikken og er også gået frygtløst i krig med den svære opgave, at forklare om de bæredygtige aspekter ved deres varer. Der samarbejdes fx med Alexander Instituttet for at undersøge om interaktiv info om varerne kan hjælpe deres kunder til at tage klogere beslutninger. For det er ikke en hemmelighed, at det kan være svært at afgøre om fx. bambus viscose er bedre for miljøet end økologisk bomuld.

Men det er ikke en undskyldning for at vende ryggen til, for er du i tvivl, så spørg i butikken. Her ved de meget om det, de langer over disken. Butikken er let at finde, kommer du inde fra Nørreport Station skal du lige over Dronning Louises Bro og så ligger den på venstre side. Den er et besøg værd og HUSK – hver gang du køber noget, stemmer du med din pengepung! Brug hoved & hjertet, når du hiver penge op af pungen.

1 Comment

Filed under Bæredygtige køb

One Response to BE A WEAR

  1. Mange tak for den virkelig fine deling af vores butik 🙂 Min Forretningspartner er dog en mand 😉 . Igen, tak, vi sætter virkelig pris på de fine ord, og vi håber vi kan være med til at inspirere en masse til at købe bæredygtigt tøj!
    – Malie, Medejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.