EcoCradle – nyt emballage fyld

Det meste i denne post er lånt fra en artike i Samvirke fra 28. januar 2011 af Liv Mygind. Læs hele artiklen her.

For English info about this cool packing material – check out the EcoCradle company recipe and much more here.

Svampeflamingo er lavet af affald

EcoCradle har konsistens som en riskage. Men i stedet for at være produceret af olie, som flamingo er, er det dyrket af landbrugsaffald og svampe. Det er ikke giftigt, og du kan spise det, selv om det nok ikke smager særligt godt.

Det var to amerikanske ingeniørstuderende, Eben Bayer og Gavin McIntyre, der opfandt EcoCradle. De var fascinerede af svampe, der groede på træflis. Svampene var meget effektive til at binde de små stykker træ sammen, og det inspirerede dem til at tænke på svampene som en slags lim. EcoCradle kan dyrkes af enhver type planteaffald, som for eksempel træspåner og frøskaller fra ris eller bomuld. Først koges skaller eller træstykker og blandes med svampesporer. Miksturen hældes i en støbeform. Og så venter man bare.

I en til to uger vokser svampene ved at spise det organiske materiale og fylder formen op. Når svampene er vokset til den ønskede facon, vendes de ud, og derefter tørres de, så de holder op med at gro. Dette resulterer i en riskagelignende emballage, der er god til at absorbere stød og beskytte en vare. Derudover vejer EcoCradle næsten ingenting, er vandtæt, ikke brandbar og indeholder ingen giftige kemikalier.

 

10 Comments

Filed under Ikke kategoriseret

10 Responses to EcoCradle – nyt emballage fyld

 1. You are so cool! I don’t suppose I have read through something like that before. So wonderful to discover somebody with original thoughts on this topic. Seriously.. many thanks for starting this up. This website is one thing that’s
  needed on the web, someone with a bit of originality!

 2. Someone necessarily assist to make significantly articles I’d state. This is the first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this particular submit extraordinary. Wonderful process!

 3. henriette

  Dear Rachele THANKS! a lot!

 4. Thanks a lot for sharing this with all folks you really know what you’re talking approximately! Bookmarked. Kindly additionally seek advice from my web site =). We may have a hyperlink trade contract among us

  • henriette

   Thank you! Wonderful – that you find it interesting. Good luck with your reading – and reviewing, very important to :/)

 5. What’s up friends, its fantastic article about tutoringand fully explained, keep it up all the time.

 6. Martin Sne

  Soon it will be 2017
  and still
  I have to buy my yogurt
  in a can made of polystyrene.
  Happy New Year.

  • henrietterudi

   Maybe not the best choice …?
   – I wonder: What would be the best container for yogurt?
   If you dont bring your own box to fill and bring it home in?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *