kaos er i orden

‘At rydde op’ – handler ikke om at skabe orden – ikke om, at udrydde kaos. For mig er kaos en nødvendighed, for deri finder jeg det, jeg ikke kan planlægge, det uforudsete, dét der ikke er lagt på plads – og måske ikke har en plads.

– fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kaos betyder en situation fuldkommen uden orden, det er en antideterministisk tilstand, hvor intet sker af nødvendighed. Eksistensen af denne tilstand er forsøgt modbevidst i den såkaldte kaosteori, – i denne eksisterer kaos nemlig ikke, men det kan tilsyneladende virke, som den gør.

Kaosteori beskriver i matematikken bestemte dynamiske systemers opførsel. Dvs. systemer, der udvikler sig over tid og som ofte er yderst følsomme overfor initiale betingelser; populært omtalt som sommerfugleeffekten. – Som et resultat af denne følsomhed, der manifesterer sig i en eksponentiel vækst i mulige udviklingsretninger for de initiale betingelser, ser opførelsen ud til at være tilfældig.

– For mig er oprydning en mental proces, en måde at skabe plads til nye ideer, plads og rum til nye tanker. Lige nu er studiet i Raadvad fyldt til bristepunktet. No space.

Nu er jeg gået i gang med at rydde ud, smide  ud, gi’ videre og rykke rundt. Og det blir godt – og spændende, når der igen kommer space – til nye tanker og ideer.

Leave a Comment

Filed under Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.